De 18-jarige bakfietser

Nu een ervaren marktspecialist.

Twaalf jaar was Peet toen hij aan zijn eerste bijbaantje op de markt begon: de kraam helpen opbouwen van de plaatselijke groenteboer. Het plezier van die jongensjaren op de markt ervaart hij nog steeds. Verkopen en ondernemen zat er ook al jong in.

Zo fietste hij op zijn 18de met een bakfiets vol sinaasappels door Veenendaal. Op die eerste zaterdag was hij als fruitventer van ’s ochtends acht tot ’s avonds acht op pad. Naar huis gaan was pas een optie als de voorraad op was. ‘Van de twintig mensen was er misschien één die iets kocht,’ herinnert hij zich lachend.

Toch bracht Peet zijn sinaasappels ook bij het 21ste huis met onverminderd enthousiasme aan de man. Zo groeide er een vaste klantenkring.
Peter van Engelenhoven

‘Van een lange dag op de markt kwam ik vrolijker thuis dan van een kantoordag.’

Een korte periode probeerde de geboren en getogen Veenendaler een baan op kantoor. Zijn conclusie was snel getrokken: van een lange dag op de markt kwam hij vrolijker thuis dan van een kantoordag. De bakfiets verruilde hij voor marktkraam.

De contacten die hij als nieuwsgierige en werklustige 12-jarige opdeed op de markt, leverden hem zijn eerste vaste marktplek op. Peet – inmiddels getrouwd, vader en wonend in Ochten – geniet er nog dagelijks van.
Ook werken bij Peets Fruit?
Neem contact met ons op!